mandag 28. oktober 2013

Honningglasert løk


Løk er en god og rimelig grønnsak med mange næringsstoffer i seg. Honningglasert løk passer godt som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt eller fisk.

4 porsjoner

2 løk
2 rødløk
8 sjalottløk
2 hvitløkfedd
1/2 rød paprika
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss flytende honning
2 ss olivenolje

Rens løken. Skjær vanlig løk og rødløk i to på tvers., sjalottløk i to på langs. Hakk hvitløken.
Rens paprikaene og skjær dem i brede strimler.

Bland alt i et ildfast fat. Dryss på en blanding av salt og pepper og drypp honning og olje over.
Stek grønnsakene midt i ovnen ved 200 gr. til de er møre, ca. 45 minutter.

Hvis du ønsker honning med dypere smak og flere vitaminer og virkestoffer, prøv Manukahonning.
Picture of Roasted Red Onions with Butter, Honey, and Balsamic Vinegar Recipe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar