lørdag 31. mai 2014

Hvordan du skal pleie tørr hud


Å ha tørr hud kan føre til større hudproblemer ved at man klør og skraper i huden. Bakterier kan lett slippe til og man kan få betente sår. Og ikke minst er tørr hud irriterende og kan forstyrre nattesøvnen når det blir ille nok.

Selv om du har tørr hud, bør du rense huden om kvelden. Makeup, solbeskyttelse, bakterier, døde hudceller, skitt og olje legger seg som en film på huden i løpet av dagen. Dette er viktig å fjerne. Når det er gjort påfører du en mild og god nattkrem. Om morgenen holder det med å vaske ansiktet i lunkent vann, før du påfører en mild dagkrem.

En rensemelk bør også tilføre fuktighet til huden. Føles huden stram og irritert etter bruk, bytt til en annen. Det er viktig at du bruker en rensemelk uten parfyme.

Selv om vann tilfører huden fuktighet, kan den også gjøre huden tørr. Varmt vann vasker bort de naturlige oljene i huden raskere enn lunkent vann, så forsøk å dempe vanntemperaturen noe eller ta kortere dusjer/bad. Hold døren til badet lukket så du holder på fuktigheten.

Å skrubbe huden kan føre til mer irritasjon når du allerede har tørr hud. Bruk hendene når du vasker deg. Selv en vaskeklut kan irritere.

Når du tørker huden, klapp og ikke gni. En tørr hud tåler mindre og blir fortere irritert. La gjerne noe av fuktigheten sitte igjen.

Vær forsiktig med peeling. Å fjerne døde hudceller gjør normalt huden mer mottagelig for ingrediensene i en fuktighetskrem, men er peelingen for hard, kan huden bli irritert. Forsøk deg frem med en "myk" peeling en gang i uken.

Fuktighet, fuktighet, fuktighet. Påfør en mild dagkrem tre ganger om dagen. På den måten gir du huden maksimal hjelp til å holde på fuktigheten.

Kremer og oljer er mer effektive for tørr hud enn lotion. Og igjen er det viktig å bruke produkter uten parfyme.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar