onsdag 7. mai 2014


Hudpleiere sverger til serum i sin hudpleie. De er lette og raskt-absorberende og har i tillegg vist at de har effekt. De kan brukes alene eller sammen med ansiktskremen.
Den største forskjellen på serum og krem er hva serumet ikke inneholder. De fleste serum utelater fuktighetsgjørende ingredienser som oljer som gjør at fuktigheten ikke fordamper. Serum inneholder også mindre av smørende og fortykkende ingredienser. De fleste serumer er vannbaserte og inneholder et maksimum av potente anti-ageing ingredienser. Med andre ord: i et serum er ikke de kraftfulle ingrediensene spedd ut. Derfor er de også dyrere enn en krem.



Serum koster, Serum virker

Fordi de aktive ingrediensene er dyrere enn tykningsmidler, er de også dyrere enn en kremer. Men ved normalt bruk, vil en liten krukke holde i flere måneder. En liten dråpe er nok til en behandling. Og de små konsentrerte dråpene er supereffektive. Seru er laget av veldig små molekyler, så huden absorberer dem raskt og dypt. De tykkere kremene lager en hinne på huden for å holde på fuktigheten. 

Dersom du har hudproblemer som rosacea eller eksem skal du være litt forsiktig med serum. De kan føre til irritasjon i huden.

Dersom du har voksen eller tørr hud, bør du i tillegg til serum, bruke en god dag/fuktighetskrem. Du kan legge serumet først, la det trekke inn og deretter smøre inn en mild dagkrem. 

Hvordan du påfører serum

1. Etter at du har renset ansiktet, påfør en dråper på størrelse med en ert i ansiktet.
2. Hvis du har sensitiv hud, vent i 10-15 minutter etter at du har vasket ansiktet før du påfører serumet.
3. Deretter påfører du din favorittkrem.
4. Gjenta  om kvelden før du påfører nattkrem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar