mandag 30. juni 2014

Sjokoladekake med mindre sukker!

Dette er kanskje det nærmeste man kommer en sunn sjokoladekake! Full av vitaminer og fiber og med mindre sukker.

Dette trenger du:
50 gr. kakaopulver
75 gr. hvetemel
1 ts. kanel
2 ts bakepulver
150 gr. malt mandler
150 gr. svisker
2,5 dl  kokosnøttmelk
1 1/2 ts vaniljesukker
3 store egg
1 dl rapsolje

Varm ovnen til 180 gr. Kle en springform 23 cm med bakepapir.
Sikt kakaopulver, hvetemel, kanel og bakepulver i en bolle. Tilsett malte mandler. Lag en fordypning i midten og sett til side.

Lag pure av sviskene med en blender eller stavmikser. Bland i kokosnøttmelken, vaniljesukker, egg og rapsoljen til en myk blanding. Sett til side.

Hell sviskeblandingen i bollen med de tørre ingrediensene og bland forsiktig til det hele er blandet.

Hell røren i formen på midterste rille i 30-40 minutter. Kaken vil være litt klissete inni.

Pynt kaken med smeltet sjokolade. Smelt 175 gr. kokesjokolade i 1 spiseskje sirup og hell over kaken.

Besøk oss gjerne på www.manukanorge.no !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar