mandag 14. april 2014

Sensitiv hud?




Sensitiv hud er hud som reagerer på mange forskjellige produkter. Og gjerne produkter som andre mennesker tolerer godt. Det kan være produkter som kosmetikk og hudpleieprodukter, materialer i klær og parfymer.
Reaksjonene ved å komme i kontakt med disse produktene kan være rødhet, tørrhet, flassing, stikking og blemmer.
Det som er viktig er at du finner hudpleieprodukter som du tolererer.

Sensitiv hudpleie: Riktig rensing av huden
Det anbefales å bruke en såpefri renser fremfor såpe. Såpe på huden kan være for tøft for den og starte irritasjon. Rensemelk eller rensekremer er laget for være så mild som mulig for huden. De er også duftfrie og uten andre ingredienserr som kan sette i gang en reaksjon.
Klarer du deg ikke uten å vaske ansiktet med såpe? Da må du se etter duftfrie såper som er spesielt beregnet på sensitiv hud.

·         Unngå produkter som inneholder acider/syrer. Dette inkluderer salicylic acid, noe som brukes i acneprodukter.

·         Vær lett på hånden. Å bruke en hard vaskeklut og skrubbe, kan irritere huden. Rens lett med fingertuppene eller bruk en myk klut og tørk forsiktig av.

Sensitiv hudpleieprodukter: Fuktighetskremer
Fuktighetskremer kan forhindre at huden din blir tørr og irritert. Unngå produkter med parfymer eller duft eller som inneholder kjemikalier.
Å velge kosmetikk
Det finnes produkter for deg også, problemet er at man må prøve og feile før man finner det rette som ikke irriterer din hud.
·         Velg kremer og kosmetikk som er duftfrie. Dufttilsettinger er ofte et allergen  som mange reagerer på, så det er like godt å være det foruten.
·         Test nye produkter.  Test ut et produkt ved å påføre det på et sted på kroppen to ganger daglig, for eksempel på innsiden av albuen. Hvis du ikke reagerer på det i løpet av en uke, kan du forsøke å påføre i ansiktet.

·         Tilfør ett og ett nytt produkt av gangen.  Hvis du kjøper flere nye produkter samtidig, og du får et utslett, så vil du ikke vite hvilket av produktene du reagerer på.

Duftfri og kjemikaliefri
Diftfri og kjemikaliefri

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar