torsdag 7. februar 2013

Bli kjent med Manukahonningens unike evner!


All honning har helbredende effekter, men enkelte honningtyper har vist å være mer potente enn den honningen vi er mest kjent med.

Manukahonningen er vel kjent blant Maoriene på New Zealand for sine helbredende effekter. Derfor er det gjort mye forskning nettopp på denne honningen. Forskningsresultatene er forbausende positive, og New Zealand har derfor opprettet en egen gradering for styrken i Manukahonningen, UMF. Den indikerer aktiviteten i honningen, jo høyere UMF jo høyere aktivitet er det i honningen.

Derfor benyttes Manukahonningen av helsepersonell både på New Zealand, England og Danmark ved gjenstridige sår, etter operasjoner, ved leggsår og liggesår.

I Australia finner man "søsteren" til Manukaplanten, Jelly bush eller Leptosternum. Den har vist å ha samme aktiviteten som Manukaplanten.

GoldenHives Jelly Bush honey 24+ høstes fra bushen ved Byron Bay, i New South Wales, Australia. Jellybush er også kjent som Leptospernum honning. GoldenHives Active JellyBush Honey er testet for sin anti-bakterielle aktivitet (NPA som tilsvarer UMF fra New Zealand). Forsiktig behandling og prosessing gjør at aktiviten i honningen ivaretas.

Jelly Bush Honning, som Manuka Honning, produserer peroxid aktivitet i en styrke som er unik for disse honningene og derfor gjør dem spesielt virkningsfulle. Tester har vist terapeutiske og antibakterielle virkninger. Jellybush (Leptospermum polygalifolium) kommer fra den samme familien som Manukabusken (Leptospermum scoparium) fra New Zealand.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar