tirsdag 19. februar 2013

Havregrøt ER fantastisk til frokost!

Havre inneholder mange sunne næringsstoffer og mye fiber.

Kroppen bruker lang tid på å fordøye havren og derfor holder du deg mett lenger. I tillegg til fiber inneholder havren jern, sink, magnesium, E-vitamin, vitamin B1 (tiamin) og en rekke andre vitaminer og mineraler som har en god efffekt på kolesterolet, blodtrykket, blodsukkeret og den gastrointestinale helse.

3 dl havregryn
1 dl hvetekli
1 l melk
1 dl honning
1 dl hasselnøttkjerner
1 dl solsikkekjerner
1 ts salt

Bland havregryn, kli og melk i en kjele. Kok opp grøten og la den småkoke i fem minutter undr omrøring. Tilsett honning, hakkede nøtter og solsikkekjerner. Smak grøten til med salt.

Dersom du syns havregrøt er kjedelig kan du sprite den opp med litt friske bær eller litt yoghurt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar