onsdag 16. januar 2013

Styrk immunforsvaret med riktig mat


Det er først og fremst gjennom maten at vi gir næring til immunforsvaret. Ved å spise et variert kosthold, får vi i oss mye av de næringsstoffene vi trenger for å holde oss friske. Har du en eller annen vitaminmangel, kan du øke inntaket av den matvaren som inneholder mest av det du trenger.

Er du ellers frisk, behøver du ikke kosttilskudd dersom du spiser variert og innlemmer frukt og grønt i kostholdet.

Disse matvarene er gode for immunforsvaret ditt:

Hvitløk - fungerer som bredspektret antibiotika uten å gi resistens. Inneholder svovelforbindelser som er viktig for at kroppen skal lage antioksidanter.

Omega 3 - Fet fisk inneholder Omega-3, en essensiell fettsyre som er svært viktig for å opprettholde et sterkt immunsystem.

Manukahonning - Fungerer som bredspektret antibiotika uten å gi resistens. Inneholder en rekke vitaminer som er viktig for immunsystemet.

Gulrøtter - Holder huden sunn, noe som er viktig for å forhindre uønskede bakterieinntrengere via huden.

Appelsin - Inneholder mye c-vitaminer og er bra for å forhindre forkjølelse.

Grønn te - Inneholder mye antioksidanter og er en god støttespiller for immunsystemet ved hjelp av alkylamin.

Sink - For lavt sinknivå i kroppen kan svekke immunsystemet. Spis kjøtt og fjærkre, nøtter og bønner. Kutt ned på brød og kornvarer da de kan hindre sinkopptaket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar