onsdag 17. juli 2013

Kan hunden din spise honning?



Det er mange matvarer kjæledyrene våre ikke tåler. Rosiner, løk og sterke krydder for å nevne noe. Men honning kan du trygt gi dem!

Honning er styrkegivende og gir en mengde gode næringsstoffer som dyr og mennesker trenger for å beholde en god helse. Men husk at for mye honning kan virke mot sin effekt for dyret, da det kan legge på seg i vekt. En teskje en gang i blant er OK. Ved behandling av en tilstand kan du gi en teskje om dagen.

Honning kan også benyttes ved forskjellige lidelser. Mange hunder lider av hudproblemer som eksem og tørr hud. Da er Manukahonning fantastisk! Den dreper bakterier og virker antibiotisk uten skadelige virkninger. Det gjør ingen skade om hunden slikker i seg honningen (tvert i mot), slik som man er redd for når man bruker kjemiske kremer. Å gi en teskjed honning til hunder med eksem eller tørr hud vil gi fuktighet til huden.

Hunder kan også få oppkast og diare. Da kan man forsøke å gi hunden en teskjed Manukahonning for å bli kvitt bakteriene i magen.

Hundelabber kan ofte bli såre og få sprekker, spesielt om vinteren når veiene saltes. Oppstår det sår i labbene, vil det være effektivt å smøre Manukahonning på såret. Da forhindrer du betennelse i såret, og igjen, det skader ikke hunden om den slikker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar