En krydret te passer like godt om sommeren som om vinteren! Du kan servere den kald med isbiter for en god forfriskning samtidig som du får i deg alle de gode næringsstoffene fra Manukahonningen!
Chai er det indiske ordet for te. I India bruker de te i mange varianter. Og en av dem er det som vi kjenner som krydret te - en chai.
5 dl vann
2 sorte teposer
2 ts vaniljesukker
1 ts blandet krydder, kanel og kardemomme
1-1,2 dl manukahonning
5 dl melk ved servering
2 sorte teposer
2 ts vaniljesukker
1 ts blandet krydder, kanel og kardemomme
1-1,2 dl manukahonning
5 dl melk ved servering
Hell vann, krydder, vanilje og honning i en kjele. Kok opp. La det koke i 5 minutter på svak varme. Ta kjelen vekk fra platen og la det trekke i 30 minutter.
Fjern teposene og sett kjølig.
Ved servering:
Varm: bland en del chait e med en del melk og varm 1 minutt i mikroovn.
Kald: Bland en del chai te og en del melk og server med isbiter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar